Tero Haikala

Tero Haikala (s. 1977) on kotoisin Kotkasta, jossa aloitti musiikin harrastuksen 5-vuotiaana viululla, mutta vaihtoi instrumentin muutaman vuoden päästä klarinettiin ja musiikki vei lopullisesti mennessään. Hän valmistui klarinetistiksi vuonna 2002 Tampereen Konservatoriosta, jonka jälkeen hän aloitti soittajana Panssarisoittokunnassa Hämeenlinnassa. Klarinetistina hän on konsertoinut myös ulkomailla, mm. Minnesotassa ja Edinburghissa.

Kapellimestariopinnot Haikala aloitti Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestariluokalla vuonna 2005 ja hänen opettajiaan ovat olleet mm. Peter Larsen, Pertti Pekkanen, Kari Tikka, Kalervo Kulmala, Atso Almila, Pekka Savijoki ja Jorma Panula. Haikala on johtanut opintojensa myötä lähes kaikkia Suomen ammattipuhallinorkestereita. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Jorma Panulan, Pertti Pekkasen ja Kari Tikan kansainvälisillä mestarikursseilla.

Haikalaa voidaan pitää myös eräänlaisena puhallinmusiikin monitoimimiehenä. Hän on toiminut luennoitsijana mm. Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä Helsingin Konservatoriolla, sovittanut kappaleita puhallinorkestereille sekä kouluttanut ja johtanut useita eri harrastajaorkestereita. Haikala on johtanut muun muassa Helsingin Saksofoniorkesteria sekä Puhallinorkesteri Apolloa ja Tampereen Kotkien Puhallinorkesteria. Soitinmusiikkiliiton puheenjohtajaksi Haikala valittiin vuonna 2011.