Info

Raudaskylän Kristillinen Opisto

Leirinjohtajan tervehdys

Soitinmusiikkiliiton valtakunnallinen puhallinmusiikkileiri pidetään 24. kerran Raudaskylän Kristillisellä opistolla Ylivieskassa 10.7.-18.7.2021. Leiri järjestetään tällä kertaa osana Raudaskylän Kristillisen opiston toimintaa, mutta se ei tule käytännössä vaikuttamaan leirin sisältöön ja yhteistyö Soitinmusiikkiliiton kanssa jatkuu.

Leiri tarjoaa jälleen korkeatasoista opetusta arvostettujen pedagogien johdolla kaikissa puhallin- ja lyömäsoittimissa sekä orkesterisoitossa. Opetuksen pääpaino on henkilökohtaisessa instrumenttiopetuksessa lisättynä reilulla annoksella kamarimusiikkia. Leiri tarjoaa myös monille oppilaille ainutlaatuisen mahdollisuuden soittaa suuressa puhallinorkesterissa. Leiriläisistä muodostetaan kolme eritasoista sinfonista puhallinorkesteria sekä yksi kapellimestarikurssin harjoitusorkesteri, joten jokaiselle löytyy taidoilleen sopiva kokoonpano.

Laadukkaita konsertteja ja matineoita järjestetään lähes joka ilta mikäli koronatilanne sen vain sallii. Esiintymään eri konsertteihin pääsevät kaikki leiriläiset. Soitonopiskelun ja lukuisten konserttien lisäksi leirillä on mielenkiintoista vapaa-ajan ohjelmaa; pelejä, leikkejä, retkiä ja seikkailuja sekä ystävyyttä toinen toisellemme. Myös tässä ohjelmassa huomioidaan koronaohjeistukset ja toimintaa sopeutetaan normaalileiristä niiden mukaan. Raudaskylän henki on jo käsite. Tehdään yhdessä tästä leiristä ikimuistoinen.

Sydämellisesti tervetuloa Raudaskylään!

– Tero Haikala, leirinjohtaja

Leirimaksut

Musiikkileiri, opetus ja täysihoito: 540€ (Solin jäsen 510€)

Musiikkileiri, opetus+3 ruokaa/päivä (ei siis sisällä majoitusta, mutta lounaan, välipalan ja päivällisen): 450€ (Solin jäsen 420€)

Perusleiristä alle 16-vuotiaat leiriläiset voivat saada lisäksi 30€ sisarusalennuksen kun samalle leirille ilmoittautuu enemmän kuin 1 lapsi samasta perheestä. (1. ilmoitetusta lapsesta maksetaan siis täysi hinta.) Tätä alennusta ei voi yhdistää Solin jäsenhintaan.

Kapellimestarikurssi, huilun ja saksofonin mestarikurssit, opetus ja täysihoito: 570€ (Solin jäsen 540€)

Kapellimestarikurssi, huilun ja saksofonin mestarikurssit, opetus+3 ruokaa/päivä (ei siis sisällä majoitusta, mutta lounaan, välipalan ja päivällisen): 480€ (Solin jäsen 450€)

Kapubändi (sis. täysihoidon ja soittotunnit à 30min.): 380€

Opetus lisäsoittimessa 130€

HUOM! Jäsenalennus myönnetään vain Solin jäsenmaksun maksaneelle jäsenelle, eli muut Sulasolin jäsenet eivät saa alennusta.

Kenelle

Leiri on suunnattu kaikenikäisille puhallin- ja lyömäsoittajille. Opetusta annetaan soiton alkeista aina ammattilaistasolle asti.

Paikka

Raudaskylän Kristillinen opisto, n. 15 km Ylivieskasta itään, kantatie 87 varrella.

Matkustus

Juna on kätevin tapa tulla Ylivieskaan. Tarkemmat hinnat saa VR:n nettisivuilta.

Ylivieskan asemalta järjestetään kuljetus 10.7. Raudaskylään. Mikäli tarvitset kyytiä opistolle, laita sähköpostia soli(at)sulasol.fi.

Saapuminen ja majoitus

Ilmoittautuminen opiston infossa (ruokalan aula) lauantaina 10.7.2021 klo 13.00-15.00, jonka jälkeen aloitusinfo ja jako opettajille sekä orkestereihin. Tarkka tulopäivän ohjelma julkaistaan leirikirjeessä lähempänä leirin alkua.

Majoitus on järjestetty 2-4 hengen huoneissa. Mukaan on otettava liinavaatteet ja/tai makuupussi, samoin henkilökohtaiset puhtaanapitovälineet ja terveydenhoitoa varten tarvittavat välineet.

Mukaan otettavat tarvikkeet

Huom! Jokaisen leiriläisen on otettava mukaan soittimensa lisäksi
• omat nuotit: soitinkoulut ja muuta soitettua/työn alla olevaa materiaalia
• säestysnuotit
• nuottiteline (merkittävä nimilapulla)
• mahdollisia kamarimusiikkiteoksia
• esiintymisasuksi päätöskonserttiin siisti kesäinen asu ja kengät
• retkipäivää varten uimahalliin menijät tarvitsevat mukaan uimapuvun / uimahousut (ei uimashortseja) ja sisäpelikengät (koronatilanne saattaa peruuttaa retkipäivän)
• oma avainkaulanauha tai sen voit ostaa leirihintaan opistolta
• Jos omistat tabletin tai muun vastaavan laitteen, voit ottaa sen mukaasi mahdollisen leirivideoiden tekoa varten.

Muun leiriä koskevan nuottiohjelmiston hankkii leirin järjestäjä. Leirin ajaksi käyttöön annettuja nuotteja on pidettävä hyvin. Kaikki lainanuotit on palautettava leirin päätyttyä niiden omistajille.

Terveydenhoito ja ruokavalio

Mikäli leirille saapuvalla oppilaalla on jokin sairaus tai ruokarajoite (esim. allergia), siitä tulee ilmoittaa ilmoittautumislomakkeella ja mukaan on otettava asiaankuuluvat lääkkeet. Leiri on tapaturmien varalta vakuutettu, vakuutus ei korvaa muusta sairastumisesta aiheutuvia kuluja. Retkipäivänä on leiriläisille varattu uimahalli omaan käyttöön, jolloin siellä voi uida tai mennä keilaamaan. Uintia varten tarvitaan mukaan uimahousut (shortseilla uinti ei ole mahdollista). Uimahallista voi vuokrata uimahousuja. (Koronatilanne voi aiheuttaa retkipäivän perumisen.)

Sairastumisen ja tapaturman varalle olisi hyvä ottaa mukaan Kela-kortti ja jos leiriläisellä on olemassa oma sairausvakuutus, myös siihen liittyvät tiedot.

Konsertit ja päätös

Normaalioloistta leirillä järjestetään konserttisarja. Konsertteihin leiriläisillä on vapaa pääsy. Muille konsertit ovat maksullisia. Päätöskonsertti on normaalisti sunnuntaina Ylivieskan Akustiikassa, mutta tänä vuonna konserttien kohtalo on vielä auki koronatilanteesta johtuen.. Oppilaiden vanhemmat ovat normaalisti koska tahansa tervetulleita tutustumaan leirin päivittäiseen työskentelyyn, mutta tänä vuonna koronatilanne saattaa vaikuttaa vierailuihin. Opiston info/kioski on avoinna arkisin klo 9-15. Ilta- ja viikonlopun aukioloajat näet tiskiltä.

Yhteystiedot

Jäikö sinulle vielä kysyttävää?

Tavoitat meidät näin:

Leirinjohtaja Tero Haikala: tero.haikala(ät)gmail.com, 050-521 0003

Opiston yhteyshenkilö:

Koulutussihteeri:
Taru Vähäsalo
p. 044 5641 383
taru.vahasalo@rko.fi

Soitinmusiikkiliitto: soli(ät)sulasol.fi