Annaleena Jämsä

Annaleena Jämsä aloitti huilunsoiton 8-vuotiaana Keravan musiikkiopistossa. Opettajakseen hän sai innostavan suzukipedagogin Marja-Leena Mäkilän. Haave muusikon ammattista syntyikin jo lapsena.

Sibelius-Akatemiassa Annaleena opiskeli aluksi Liisa Ruohon ja myöhemmin Ilpo Mansneruksen johdolla. Lisäksi hän on osallistunut mm. Michael Martin Koflerin, Petri Alangon, Paul Edmund-Daviesin, Andrea Lieberknechtin, Patrick Gallois´n, Emily Beynonin, Trevor Wyen ja Michael Faustin mestarikursseille.

Annaleena voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun huilusarjan vuonna 2003. Hänet palkittiin myös koko kilpailun parhaana puupuhaltajana. Vuonna 2001 hän soitti Uudessakaupungissa Crusell-kilpailun finaalissa, jossa hänelle myönnettiin Pro Musica-stipendi.

Annaleena Jämsä on työskennellyt huilun äänenjohtajana Kymi Sinfoniettassa, Oulu Sinfoniassa, Oslon Filharmonikoissa, Norjan oopperassa, ja nykyään Tampere Filharmoniassa. Lisäksi hän on avustanut lukuisissa orkestereissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Orkesterityönsä rinnalla hän toimii huilunsoiton tuntiopettajana Tampereen Musiikkiakatemiassa (TAMK) ja soittaa kamarimusiikkia Oslo Kammerakademi -kamariyhtyeessä.

Viime aikoina Jämsän perheen koti on täyttynyt huilu- ja tuubamusiikin lisäksi 2,5-vuotiaan suloisen tyttären kirmailusta ja lokakuussa syntyneen pikkuveljen jokeltelusta.