Reetta Näätänen

REETTA NÄÄTÄNEN aloitti klarinetinsoiton 8-vuotiaana Kullervo Kojon johdolla soitettuaan pianoa 3-vuotiaasta lähtien. Ammattiopintonsa hän suoritti Sibelius-Akatemiassa vuosina 1997-2003 Kullervo Kojon ja Harri Mäen johdolla.

Vuonna 1999 Reetta Näätänen opiskeli Hokkaidon Kasvatustieteellisessä Yliopistossa klarinetinsoittoa Daizaburo Watanaben johdolla. Hän on myös osallistunut lukuisille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla (mm. Antony Pay, Richard Stoltzman, Charles Neidich, Kari Kriikku, Martin Fröst, Ronald VanSpaendonck). Vuoden 2002 kansallisessa Crusell-klarinettikilpailussa hänelle myönnettiin Suomen Klarinettiseuran palkinto.

Reetta Näätänen on pitänyt resitaaleja ja esiintyy usein kamarimuusikkona Suomessa ja Japanissa. Hän kuuluu myös TampereRaw-yhtyeen sekä Akaan Kamarimusiikkiseura AKKA ry:n perustajajäsenistöön. Näätänen on toiminut vakituisesti Tampere Filharmonian klarinetistina vuodesta 2001 ja hänet valittiin orkesterin Vuoden Muusikoksi v. 2005.

Reetta toimii musiikin ohella myös japaninkielen tulkkina sekä kiipeilyohjaajana. Vapaa-aikana hänet voi löytää vaeltamasta tai kiipeilemästä Himalajalla ja Kalliovuorilla.