Kalle Oittinen

Kalle Oittinen (s. 1988) on helsinkiläinen klassinen saksofonisti ja saksofoninsoitonopettaja, joka ammentaa motivaation työhönsä opettajana ja taiteilijana jatkuvasta uuden oppimisesta sekä musiikin parissa kokemiensa elämysten ja tunteiden jakamisesta kanssamuusikoiden, oppilaiden ja yleisön kanssa.

Oittinen viimeistelee maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa Joonatan Rautiolan johdolla ja on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla eturivin saksofonistien (mm. Claude Delangle, Vincent David ja Arno Bornkamp) kanssa.

Nuoresta iästään huolimatta Oittinen on jo kokenut pedagogi ja toimii tällä hetkellä saksofoninsoiton lehtorin sijaisena Tampereen Musiikkiakatemiassa. Hän on työskennellyt myös Kaartin Soittokunnassa ja toimii säännöllisesti avustajana sinfoniaorkestereissa ja soittokunnissa. Kamarimuusikkona Oittinen toimii esim. Saksofonikvartetti Aavan jäsenenä. Oittinen on monipuolinen ja kokeilunhaluinen muusikko. Erilaiset projektit ulottuvat perinteisistä klassisen saksofonin kokoonpanoista ja konserteista aina funk-yhtyeisiin ja musiikkiteatteriin asti.

Solistina Oittinen on mm. esiintynyt Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin kanssa ja vuonna 2016 sijoittunut toiseksi 8. kansainvälisessä saksofonikilpailussa Nova Goricassa, Sloveniassa.